2022-11-19
🚩 スーパー丼由細到大都好少睇卡通,直到去到中學時期我開始迷上蠟筆小新🥹雖然好多時候都覺得蠟筆小新太百厭,有少少討厭,但都影響唔到我鍾意睇呢套卡通😆經過大埔竟然俾我發現依間蠟筆小新主題嘅日本餐廳,裏面有近排大熱嘅雪糕麵個fd‼️雪糕飯,雖然媽咪萬般不願意,但我都拉咗佢入嚟試吓(孝順女啊我🫡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雪糕咖喱豬扒飯 $118一嚟到梗係打咗卡先啦!我一開始真係以為佢喺仿雪糕,點知真係凍嘅雪糕嚟㗎喎大佬😣我就一於鼓起勇氣…..試吓佢個雪糕先~雪糕奶香味都十分之濃郁,趁個筒未淋食埋個筒先!之後作為孝順女嘅我梗係慫恿阿媽試吓雪糕撈埋啲咖喱再加飯😆媽咪食咗一啖之後又覺得OK喎~咁根據事情發展就梗係到我試啦🫡雖然雪糕凍凍地嘅口感撈埋啲飯係有少少奇怪,但之後入到口佢慢慢暖返,食落又覺得唔錯喎~咖喱我哋叫咗小辣,雪糕嘅奶香味就會中和返咖喱嘅辣味,有少少似椰汁咖喱咁~除咗個飯之外佢仲配左露屁股怪獸草莓特飲~好香濃嘅士多啤梨味,不過我就略嫌甜咗少少🌈三文魚親子丼 $108試完我想食嘅嘢梗係要叫返一啲媽咪鍾意食嘅嘢安慰返佢~三文魚總共有五片厚切嘅,用嘅都係比較肥美嘅位置~三文魚籽份量都好多
🌈雪糕咖喱豬扒飯 $118
🌈三文魚親子丼 $108
我就猴住套餐配嘅茶碗蒸,不過可能佢落得唔夠鰹魚汁落去蒸,所以雞蛋整體比較硬身同埋唔夠魚香味!不過依個價錢食到一個套餐我都覺得十分可以