2013-12-24 89 浏览
今日其实约咗一大班旧同事敍下旧,点知好多人都要开OT,得番小猫几只,所以食唔到大餐,转战串烧。大家一坐低就系咁叫野食,有火箭鱿、芝士肠、香草肉肠、烧鱼饼、皇牌肉汁烧极品黑豚鞍、海盐烧巴西厚切牛舌仲有紫苏叶香烧羊仔鞍。好彩啲串烧唔大份,如果唔系一定食唔晒。不过个火箭鱿、黑豚鞍同羊仔鞍真系好大件呀。个火箭鱿有25cm长,仲长过我块面,师傅烧得刚刚好,好脆好嫩同好鲜甜。个黑豚鞍都系好大块,烧到金黄色,望到就已经流晒口水啦,当我大大啖咬落去果时,啲肉汁就流晒出来,真系好好味。师傅推介羊仔鞍,佢将个羊仔鞍的肉汁锁住系个入面,外面就烧到好脆,口感一绝。有样串烧好特别就系牛舌啦,我好小系出面食到;佢地的牛舌真系好大块又厚(虽然个名都讲明厚切)但系真系估唔到有差唔多一寸咁厚,呢个的口感有啲特别,脆脆地又林林地,好得意,但系唔苏好好食。啲肠仔条条都好长,应该有6寸,烧得好香,唔知系咪佢地啲货入得好,所以觉得系出面食唔到。最后仲有烧鱼饼,佢地味到好特别,我唔知系咩味,只系知道佢地落咗啲香料入去,令到块鱼饼好香。我一定会再来食架,因为仲有好多串烧未试,下次同你地再encore。
火箭鱿
皇牌肉汁烧极品黑豚鞍
紫苏叶香烧羊仔鞍
海盐烧巴西厚切牛舌
芝士肠、香草肉肠、烧鱼饼
2013-12-06
等候时间
2 分钟 (堂食)
火箭鱿
皇牌肉汁烧极品黑豚鞍