2018-05-29 337 浏览
早排去新墟附近食放题,发现停车场附近有间小食店有得食鸡脾。可惜星期一系定休日食唔到😅最后放工之后趁佢啱啱开舖就去试啦!舖仔细细同一般小食店无异,老板一脚踢又要招呼客人又要收钱又要去煮鸡脾!因为呢度真系即叫即整㗎,所以要等耐少少。我支到果阵八点,无咩客人,同老板倾左阵,佢话可以打黎落左单先,黎到就可以有热辣辣嘅鸡脾啦!呢度有3款鸡脾,招牌炸脾,卤水鸡脾,沙姜鸡脾。今次拣左沙姜鸡脾。都算大只,而且无雪味!平时食到嘅都会有白切鸡加沙姜汁嘅感觉,但呢只啲肉唔会一咬就散,有嚼劲,连啲肉都有味。 下次试埋另外两只脾先得!附带一提,始终系小店,座位真系有限啦,不过老板都加左块折板做枱同加左两张櫈方便大家系度食!

沙姜鸡脾

下次试埋另外两只脾先得!