2015-09-06
上次星期一想去試,不過休息。今日有三個人,一齊去試。講明呢間野唔平既,不過依家好似6:00前去食有8折,我今次5:00左右去食就有折。雖然唔平,不過個哥哥好好招呼,非常熱情,而甜品上檯,會好耐心講下碟內面係咩甜品。要抱歉先,佢餐牌上無寫佢碟拼盤上有咩甜品,所以我都記唔到兼寫唔曬佢呢碟既甜品,建議佢寫埋d甜品名出黎,等大家可以評下。甜品整體都唔會太甜,個擺佈都有心機。我食呢個係「大煻鈕特選拼盤」,係由餐牌內5款主打甜品+3款神秘甜品。我自己估佢中間個3款係神秘甜品,其他圍住既係主打甜品。碟上左上角紅色既係「桑子忌廉杏仁撻(個名係COPY返黎)」,有微酸既桑子忌廉,再加上甜既芒果,酸酸甜甜幾得意。而紅色既桑子忌廉隔離右手邊有杯啡啡地係「朱古力慕士配黑椒脆片(個名係COPY返黎)」,可能個人口味問題,覺得個朱古力慕士真係好麻麻地,佢有d酒味,朱古力味唔濃,又傑傑地咁,唔知食緊咩咁,不太喜歡。個脆片有d黑椒,脆脆地,都幾得意。「芝士蛋糕配白朱古力及初生櫻桃(個名係COPY返黎)」,櫻桃都好少,唔係好食到佢既味係點。個芝士蛋糕就唔濃芝士味,不過軟硬適中,都ok。總結,佢既甜品都算貴,個拼盤都多野