2017-07-22
本身個日約左女朋友食飯 但平時食開嘅餐廳又食到悶悶地 就諗住問下朋友介紹下啲比較特別嘅餐廳 之後佢就話呢間打冷嘅菜館都唔錯 價格又較親民 所以就嚟左一試!一去到都見到幾多人食緊 店員就就問我地撘唔撘枱 我地都冇所謂 而就算撘枱嘅距離都幾舒服唔太逼我同我女朋友因爲屋企人係有潮州人嘅關係 都幾鐘意食打冷野的 當中唔小得嘅滷水小食同蠔餅等等當然唔小得 而呢間小菜館都有👍🏻我地一嚟就叫左個滷水鵝拼魷魚個滷水鵝滷得非常入味 而個魷魚十分爽口 下面仲有滷水豆腐薦底👍🏻👍🏻加埋酸酸地嘅汁非常開胃之後我地就當然叫左個蠔餅啦🤤佢個名叫爆花蠔餅係因為佢面頭炸到好似開花咁 仲即叫即炸👍🏻 但略嫌芫茜可以再多啲建議3-4個人share 因爲都幾大同埋食得多有少少"漏"之後我地就叫左女朋友最鐘意食嘅豉椒炒鵝腸佢一嚟就聞到好惹味 加埋其他椒類睇落好吸引! 佢嘅口感好有咬口 但又唔會話咬好耐都食唔到咁韌 如果配埋啤酒慢慢飲慢慢食更佳👍🏻最後我哋怕唔夠飽就叫多個瑤柱蛋白海鮮炒飯 本身以為佢個樣平平無奇 同普通炒飯差不多 但估唔到炒飯夠獲氣之餘 仲粒粒分明而且配料都幾足 我地最後埋單食到飽晒除番開每人都係百幾蚊 仲要差
我地一嚟就叫左個滷水鵝拼魷魚
之後我地就當然叫左個蠔餅啦🤤
爆花蠔餅
建議3-4個人share 因爲都幾大同埋食得多有少少"漏"
我地最後埋單食到飽晒除番開每人都係百幾蚊 仲要差啲食唔哂 所以性價比都唔錯👍🏻👍🏻