2018-12-24 122 浏览
放左工後約左好姊妹食飯,經過茶木見到同小丸子crossover就被吸引左入去🤣今次crossovver除左餐廳有小丸子裝飾之外,menu都用小丸子主題,仲有本漫畫書比客人拎走!我地兩個人叫左兩個主食,兩杯野飲同一個租品:花輪皇子元貝炸蝦飯除左炸蝦之外仲有隻大啡菇同帶子!炸蝦炸得幾香脆,啡菇都好嫩同多汁都幾有驚喜意式辣茄醬牛柳絲燉飯煱呢個飯唔算好辣,我地兩個女仔平時唔食得辣都食到🤣反而茄醬有少少辣味都幾香,牛柳絲同個汁好夾,呢個飯好食!!爺爺抹茶歐蕾花輪玫瑰咖啡拿鐵兩隻杯上都有可愛爺爺同花輪同學🙈拿鐵有少少玫瑰味都幾清新,而抹茶都好香,咖會太甜小丸子綠茶心太軟我地見到menu張相就決定左叫呢個甜品啦🤣小丸子同花輪糖紙下係佢地面型ge心太軟🤣好搞笑🤣仲有綠茶雪糕,同埋心太軟一齊食好好味!本身我地都冇諗過本漫畫書原來可以拎返屋企ge,最後店員同我地講我地先知🤣小丸子迷可以拎返屋企收藏❤️

我地兩個人叫左兩個主食,兩杯野飲同一個租品:
花輪皇子元貝炸蝦飯
除左炸蝦之外仲有隻大啡菇同帶子!
炸蝦炸得幾香脆,啡菇都好嫩同多汁都幾有驚喜

意式辣茄醬牛柳絲燉飯煱

爺爺抹茶歐蕾