2019-01-27
四年前佛羅里達州試過依間 five guys ,唔知係咪嗰陣時好肚餓,覺得真係好好食。一知道灣仔會開第一間分店,兩個禮拜前亦都試過去排隊,可惜因為條隊真的是太長,所以都係放棄。今日咁好彩經過灣仔,終於的起心肝再嘗試多次排隊,今次條隊係短左一半,所以我決定繼續堅持!買一個漢堡包同薯條試一試!花生係免費任食,嘢飲係買一杯任添。當我第一下望到個漢堡包嘅時候充滿一個希望,希望可以感受返四年前喺佛羅里達州嘗試過嘅漢堡。可惜真的徹底失望!亦都對呢間餐廳徹底地改觀。閉上眼我一刻食第一啖的時候咬落去果一下好像吃緊漢堡王!完全係冇特別!第二啖咬落去亦都冇驚喜。第三啖直情想放低呢個漢堡包—— 抖一抖啫,最後都係有食完呢個包嘅。講真佢無咩特別, 下次我都係慳慳地食Burger King 算了,唔怪得知條隊係兩三個禮拜無哂。偷聽到隔離位都話好似 shake shack 好食好多喎,就係咁。