黎呢到寫得野GE, 係食過野的, 要阻您小小時間, 但這個真是一個說這位小姐「香港好服務」的, 希望大家可以多D幫襯佢地, 我一定會﹗事發:  12月24日我預早500元已下BOOK左平安夜一間同一棟樓的吃CHRISTMAS EVE 大餐。玩左一日, 點知過份HIGHPER既我忘了自己BOOK左個間野個名, 6:00 BOOKING, 當時5:58, 我中左去LA POSTRE, 拿住一張無店名的BOOKING RECEIPT問LA POSTRE 站在門的女店員我是否BOOK左佢地, 佢一CHECK, 不是, 我當時好心驚又一時唸唔起間野個名半隻字, 爸又82, 我又怕老爸等得唔耐煩, 我立刻打比一個同事, 佢知間野係幾樓WHICH IS 21, 此時, 女店員也安慰我, 勸好小事放心, 那邊廂己接好打電話去21樓餐店的店員說"有位客人黎左19樓, 佢應係您到BOOK左桌, 可否幫手查下佢係咪係您到BOOK左桌", CHECK到有, 我連聲道謝衝上去。感激那位真的好有服務質素LA POSTRE的女店員, 事問, 此事就算係酒店, 對於一個已確定不是自己客仔的人亦可能已置之不理, 多數

感激那位真的好有服務質素LA POSTRE的女店員, 事問, 此事就算係酒店, 對於一個已確定不是自己客仔的人亦可能已置之不理, 多數叫我食自己, 相反, 她知我急施以援手, 我才不致拖住82的爸續層樓周圍走。

多謝LA POSTRE 女店員
2018-12-24