曾經去過舊址的松屋..朋友生日,商量左好耐決定黎松屋食..點知..我地個個食到一肚氣..我知道,松屋係分時段入座交台收費...我地今次食第1round ,應該係5:30入座7:30交台生日個位朋友放工遲左,我同其餘2位朋友去攞位先我地一去到岩岩坐低就問我地係咪有人生日叫我地出示身分証,我就話佢未到..之後壽星女6點黎到,行到我地張台,坐都未坐就有職員即刻叫佢出示身分証我朋友就氣都未呌順摷比佢..好啦...其實我都唔理佢野食好唔好,因為真係一般,冇特別..當我地食到7點..職員同我地講last order..(會唔會早左d呢?我地7點半交台wo!)算啦,咁我地就點野食..7點2 d野食黎曬...我地一路食..又有個職員走黎問我地 : 你地7點半交台嫁喇wo,食唔食得曬嫁你地?我有d愕然,我問返佢.: 如果食唔曬呢? 佢又答返我: 食唔曬都要交台嫁喇!ok,咁我地就加怏速度食啦, 7點4 未夠, 再有位女職員走黎好冇禮貌話: 你地7點半夠鍾喇wo,食快d呀你地! (之後走左)wa!我心諗咩事呀,又唔係真係夠鐘,使唔使咁吹法呀?7點5,個女職員又走黎話: 你地仲有5分鐘交台,有咩唔要幫你收
曾經去過舊址的松屋..
朋友生日,商量左好耐決定黎松屋食..
點知..我地個個食到一肚氣..

我知道,松屋係分時段入座交台收費...
我地今次食第1round ,應該係5:30入座7:30交台
生日個位朋友放工遲左,我同其餘2位朋友去攞位先
我朋友就氣都未呌順摷比佢..

我有d愕然,我問返佢.: 如果食唔曬呢?
佢又答返我: 食唔曬都要交台嫁喇!
wa!我心諗咩事呀,又唔係真係夠鐘,使唔使咁吹法呀?

7點5,個女職員又走黎話: 你地仲有5分鐘交台,有咩唔要幫你收左去!
真係火都黎埋,
我fd 即刻話全部唔要喇你收曬去啦!
佢又話: 下?全部唔要?
我fd話: 係呀,你係咁吹咪唔要lo!
佢就話:哦! (之後係到執我地d野食 , 但又剩返d)
我地就食佢未收的食物, 我地唔想咁嘥就係咁食,
7點半, 職員行埋黎話: 你地夠鐘喇! (之後就執我地d野)
但係我想講, 由頭到尾佢有3分1 的位係空ge! 出面冇人等ge!
如果你係爆曬場我都唔好意思食得耐,但即使爆場你都唔應該咁樣趕客走!更何況個日係星期一你有咁多位剩..有冇必要咁樣趕我地走?
完全對客人唔係用個heart !
松屋呀松屋!架係自己丟嫁!
我以後都唔會再黎,仲會叫朋友千祈千祈唔好黎!
離譜!

2010-06-21