2021-08-13
今日同朋友去咗上水跑步,運動完後,梗係要食餐好㗎啦! 我哋不約而同揀咗「適雅餐廳」, 餐廳歷史悠久,順便重拾童年回憶。晚飯套餐非常抵食,套餐包括餐包、主菜、餐湯同餐飲。 我哋叫咗《厚砌牛仔骨》& 《德國鹹豬手》套餐,大家開心SHARE ! 我哋加咗29 蚊upgrade 《酥皮龍蝦湯》,酥皮超級酥脆,配上熱辣辣嘅龍蝦湯, 味道鮮甜濃郁, 美味! 加$55就有半打《焗法國田螺》, 蒜香撲鼻,螺肉偏細,但有香滑薯墊底, 好好味,必叫! 《厚砌牛仔骨》,叫咗七成熟,牛仔骨煎得啱啱好,表層煎香,有利包住肉汁, 肉質嫩滑,牛味香濃,外脆內軟, 值得Encore 。值得推介嘅《德國鹹豬手》,份量十足, 好大隻, 豬手焗得香脆, 脆卜卜。肉質呈粉紅,肉質幼嫩,配上英芥就PERFECT 啦! 適雅餐廳食物不錯, 環境幾舒適, 價錢大眾化,值得再去!
適雅餐廳食物不錯, 環境幾舒適, 價錢大眾化,值得再去!