2005-09-12 17 浏览
睇報紙介紹做緊鵝肝promotion,我同best fd honey都係勁鐘意食,所以一早訂定位,雖然係星期六,我以為會冇乜人,原來有好多一對對情侣o黎,只得我o地兩個女仔,好似怪怪地。先o黎餐前麵包,又熱又脆好好食,而且仲有雞心豆醬、鮮蕃茄醬同牛油搽,以蕃茄醬最好食,真係有好濃烈的鮮蕃茄味。一場o黎到當然係食鵝肝啦,我o地叫了三個頭盤,首先係每人一個扒鵝肝配無花果及砵酒汁,食唔都有酒味,而無花果甜甜酸酸幾醒胃,鵝肝本身幾靚,煎得又剛剛好,只可惜好細塊,唔多夠喉。香煎鵝肝配芒果意大利飯,我o地好奇怪點解呢個係作為頭盤,原來個飯份量好細,每人得兩三匙,這塊鵝肝同樣入口亦溶,不過d飯就麻麻,得過諗,沒有原有意大利飯的質感。當然唔多夠飽,再叫多個頭盤,係鵝肝配牛柳,best fd honey話要5成熟,我嫌太熟,3成就差不多。點解一切開似7成熟有多,而且略韌,有渣亦有根。而今次塊鵝肝亦麻麻,同樣係煎得過熟。最後本來想食甜品,得5款選擇沒有一樣吸引,唯一一次冇食到甜品。其實價錢幾貴而且唔太抵,因為每碟份量都係好細,幸好信用卡有9折,如果唔係每人要over$400。