2011-08-01
今日去開深水埗 , 聽呀媽講有間野既白糖糕同砵仔糕特別好食 ..我本身好少去開深水埗 , 所以就上網搵左資訊 , 人地話另外果間 X 記依家質素差左 ,所以我就去左生隆餅家啦。位置都唔算難搵 , 上面大大個牌 , 所以行左陣就見到啦 !去到果度已經有幾個人響鋪前面買緊野 , 再睇睇價錢 ,白糖糕 $10 / 3 件 (可以混合黃糖糕、芝麻糕等等一齊買)砵仔糕 $5 / 4 件 , $10 / 9 件 ..因為都係抱試下既心態 , 就買左 $10 白糖糕同 $5 砵仔糕 (黃糖白糖各一半)因為之後去左行街 , 所以都過左一兩個鐘之後先食1) 白糖糕以前食開果 D 都有少少酸味 , 但佢地真係少少酸味都冇 ,好清好好食 , 又大件 !! 下次再去一定要買多 D !!2) 砵仔糕兩個字 : 好食 !! 黃色白色都好好味呀 , 又細細個 ,一啖食一個好滿足 , 紅豆唔多唔少岩岩好。推薦呀 , 下次行過一定會再買 !
所以我就去左生隆餅家啦。
去到果度已經有幾個人響鋪前面買緊野 , 再睇睇價錢 ,
砵仔糕 $5 / 4 件 , $10 / 9 件 ..
因為之後去左行街 , 所以都過左一兩個鐘之後先食
1) 白糖糕
好清好好食 , 又大件 !! 下次再去一定要買多 D !!
2) 砵仔糕
一啖食一個好滿足 , 紅豆唔多唔少岩岩好。
推薦呀 , 下次行過一定會再買 !