2023-08-30
講起牛大人🐮,相信大家都已經唔陌生,之前係旺角分店食過幾次,今次轉戰尖沙咀分店。 今次同朋友目標明確,專攻牛肉🐂。🤣叫左最貴嘅極上和牛吃到飽套餐,湯底叫左台灣鳳梨雞鍋🐣,鍋底味道酸酸甜甜,除左有2塊大大件既雞,仲加入咗鳳梨、苦瓜、娃娃菜同蜆去煮,清甜得嚟又唔會蓋過食物嘅味道,攞嚟碌牛肉一流呀。 除左叫左1碟水蓮菜之後,枱面再也見不到一點綠。差不多所有唔同牛肉既部位我們都試了,分別有澳洲和牛M5牛肩卷、美國Prime極級肩里肌、安格斯特選牛板腱、手切封門柳、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排和牛胸爽等等。 澳洲和牛M5牛肩卷叫得最多碟,肉質非常鮮嫩,脂肪比例較少,肉味亦都十分香濃。 最後,2個人淨係牛肉都食左25碟,相當滿足。 仲有叫了些特別想食既:🥓真珠小香腸,配蒜食一流。 🦆私房鴨血,鴨血QQ彈彈,好嫩滑,值得一試。 🦢百配鵝脆腸,爽脆彈牙。 打完邊爐後,以movenpick雪糕和同賣燒仙草作結尾。 總結,食肉策略相當成功,希望下次可以破記錄🤭
最後,2個人淨係牛肉都食左25碟,相當滿足。
仲有叫了些特別想食既:
🥓真珠小香腸,配蒜食一流。
🦆私房鴨血,鴨血QQ彈彈,好嫩滑,值得一試。
🦢百配鵝脆腸,爽脆彈牙。
打完邊爐後,以movenpick雪糕和同賣燒仙草作結尾。
總結,食肉策略相當成功,希望下次可以破記錄🤭