2021-02-23 98 浏览
呢間應該好新,又唔係最後食粥底,所以想試下新玩法。點左本身要$388既餐,而家食先係$268有好多款海鮮。 包括有鮑魚、蟶子皇、大帶子、大刀貝! 進入主題前,每人飲盅燉左蟲草花雞腳湯,飲得出係原盅燉,同一大煲煲完“畢”入去,果種清甜係兩回事。細心既店員係每款海鮮都係幫我地蒸,又認真地set好Timer, 每當 Timer響,我地就剩係負責食,同影下相。 鮑魚好鬼肥厚、蟶子皇都非常出色😋😋 食得好自在你因為自己唔駛郁,店員全程好服務,例如蒸好大帶子果陣,店員把每隻大帶子清走腸部同唔食得既部分,我地食落去就啖啖肉。以前自己都有蒸過大刀貝,但唔係好識控制個時間,呢度既大刀貝 大大隻但有無熟得滯👍🏻連續食四款海鮮再加埋蒸氣,收工後咁樣食法,有如入左仙境既感覺! 來回仙境直至八寶飯送過來,即刻有“愛回家”咁落地,呢個中場食下澱粉質,唔怕狂食海鮮無米落肚,而令肚仔唔舒服。跟住下半場,有深海龍躉潔白爽甜、大蝦,再配埋青島大花烚等,真係已經好值票價。最後,就食埋手切牛頸脊、牛肉球、蟲草花走地雞,仲有蔬菜類,呢度真係應有盡有 😂😂