小野人

KOKA
2023-06-22 1124 浏览
呢日同友人嚟咗将军澳Donki附近揾食 见到呢间串烧店人头涌涌 喺门口望吓餐牌又觉得价钱几合理 所以就入咗去食☺️ 海鲜 芝士烤生蚝 非常推介呢个烤生蚝🦪 生蚝肥大饱满 仲好juicy添 芝士热辣辣食 仲有拉丝效果👍🏻 蒜蓉粉丝烤扇贝 呢个烤扇贝亦都唔错 都算几大粒㗎🐚而且扇贝下面仲有大量粉丝同埋蒜蓉 净系食蒜蓉粉丝都已经好香啦 连埋粒扇贝肉食就不得了🤤 Q弹大鱿鱼 呢个原条大鱿鱼咁上都好吸引🦑 鱿鱼几弹牙 同几厚身 串烧 烤牛舌 每份有两串 呢个价钱都几抵食 肉质弹牙 面头有辣粉 更加惹味 烤鸡翼 真系烧烤得好靓🐥 外层冇乜㶶 而入面系全熟㗎 好考技巧 烤鸡脆骨及烤脆鸡皮 呢两个都系一份有两串 都相当抵食 鸡皮真系好脆 好想嗌多两串食啊😉 鸡脆骨就有少少椒盐喺面 咬落嗦嗦声 好爽脆Q弹小猪颈肉 一份有6串 每串份量都啱啱好 烤完油脂逼晒出嚟 一啲都唔肥腻😚蒜蓉金针菇 食烧烤都要食返啲菜 所以我哋就拣咗呢个金菇 捞埋蒜蓉嚟食 真系食唔停口😙 蒜蓉芝士捞丁 芝士捞丁都有几个口味选择 我朋友真系好钟意蒜味 所以我哋就拣咗蒜蓉芝士捞丁😎 呢间舖头嘅蒜蓉真系百吃不厌 芝士同蒜蓉趁热捞匀之后

海鲜

Q弹小猪颈肉

蒜蓉金针菇
蒜蓉金针菇

蒜蓉芝士捞丁
芝士捞丁都有几个口味选择 我朋友真系好钟意蒜味 所以我哋就拣咗蒜蓉芝士捞丁😎 呢间舖头嘅蒜蓉真系百吃不厌 芝士同蒜蓉趁热捞匀之后就好好食🧀 拉丝效果都好出众 呢个芝士捞丁份量好够 但系啲芝士同蒜蓉都够捞晒成碗面😝

饮品
杂莓乳酪奶昔
酸酸地咁样几开胃 Smoothie嘅口感几thick 同埋唔会饮到一半就出晒水👍🏻

Asahi 朝日啤酒
食串烧饮啤酒真系最夹🍻 同朋友开怀畅饮真系好正😊
朝日啤酒 杂莓乳酪奶昔

其实餐厅有款热门菜式 No.1大漠烤羊肉串 不过因为朋友唔食羊 所以我哋就冇嗌到喇🙊不过听到隔离台叫咗嚟食 仲话好惹味 唯有下次再嚟先叫啦
用餐时段