2022-10-12
朋友最近搬左去將軍澳,今日放半日假去佢屋企house warming,夜晚唔知食咩好就揀左呢間純白café Ocio,佢地既Set Dinner 大概百幾蚊,跟餐湯同飲品都幾抵~🥣餐湯: 甘筍忌廉湯今日既餐湯係甘筍忌廉湯,奶香十足,仲飲得出粒粒口感👍🏻👍🏻🦞龍蝦汁海鮮燴飯 ($148)龍蝦汁燴飯都好出色,意大利飯軟硬適中,龍蝦味超香濃,龍蝦肉已經去殼好方便而且好彈牙,仲有青口都好好食😋🍝三文魚柳青醬手工意粉 ($158)青醬意粉口感清新,仲要做到掛汁既效果,三文魚柳啖啖肉,魚皮煎到脆卜卜,高質😋🌭德國腸拼盤 ($58)另外追加左個小食,腸衣烤到微微焦香,肉質鮮嫩耐有嚼勁,加埋爽脆既沙律菜伴碟解膩一流👍🏻💯🧇台灣鳳梨窩夫 ($78)甜品就揀左台灣鳳梨窩夫,賣相好吸引,鳳梨肉香甜多汁,上面配左一球雲尼拿雪糕,同朋友share就啱啱好☕️英式奶茶晚市套餐包埋飲品我就叫左杯英式奶茶,茶味香濃,食完甜品歎返杯英式奶茶好爽☺️🍑蜜桃紅茶朋友就叫左杯蜜桃紅茶,茶底唔澀仲有淡淡既蜜桃香👍🏻Ocio地址: 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖#happyfoodie_將軍澳 #happyfoodie_西
🥣餐湯: 甘筍忌廉湯
今日既餐湯係甘筍忌廉湯,奶香十足,仲飲得出粒粒口感👍🏻👍🏻
🦞龍蝦汁海鮮燴飯 ($148)
🍝三文魚柳青醬手工意粉 ($158)
🌭德國腸拼盤 ($58)
🧇台灣鳳梨窩夫 ($78)
☕️英式奶茶
🍑蜜桃紅茶
朋友就叫左杯蜜桃紅茶,茶底唔澀仲有淡淡既蜜桃香👍🏻
Ocio
地址: 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
#happyfoodie_將軍澳 #happyfoodie_西餐 #happyfoodie_cafe #ociokitchen #將軍澳美食 #香港美食 #相機食先 #打卡