2021-06-17
兩位小編去左將軍澳行Donki🤪今次揀左 段純貞牛肉麵食😄餐廳裝修以木系古典風為主,環境寛敞光猛,卡位坐得舒服,服務唔錯,店員不時幫客人加水同好耐心解答客人既問題。1️⃣原味牛肉麵 $84依款牛肉麵湯底用左23種藥材、香料同牛大骨黎燉,黎到已經聞到好香,飲落仲有淡淡藥香味,牛腱肉厚身炆得又香又軟腍,一啲都唔韌,牛味好濃郁,配埋刀切手工麵一流,粗身麵條吸入牛肉湯後唔會好淋身,食落好煙韌,另配有酸菜食落酸酸甜甜好清新,推薦😋2️⃣蒜香手撕雞乾拌麵 $78乾拌麵賣相唔錯,揀咗幼麵配埋自家製醬汁岩岩好,撈完唔會好淋身,拌麵配有少量花生、蔥、蒜、雞絲同溏心蛋😋食落味道👌🏻但小編就覺得牛肉麵更出色啦😛3️⃣紅油抄手 $48依款紅油抄手粒粒圓潤飽滿,每粒都包有鮮蝦同豬肉餡😋食落好彈牙,頂頂仲有芽菜作伴,醬汁方面食落麻辣,食埋仲有陣陣麻香起口腔,如果唔食得辣嘅朋友可以叫醬汁另上或者考慮叫🐥雞湯抄手👍🏻4️⃣珍珠奶茶 $28依杯珍珠奶茶幾大杯,冰量唔會多,珍珠食落口感煙韌,但奶茶味就比較淡,唔算好突出。5️⃣香芋珍珠奶茶 $28依款香芋奶茶香芋味唔濃,茶味都唔太出,飲落較甜,與珍珠奶茶相比較遜色🤔
1️⃣原味牛肉麵 $84
2️⃣蒜香手撕雞乾拌麵 $78