近來好鬼鍾意發掘一下將軍澳有咩好食,佢哋嘅佐敦既店我有食過,味道好正🤩所以知道佢哋將軍澳有分店,當然要過泥試下啦💓👍🔻香茜蟹肉銀絲鍋 $88呢個鍋份量勁多,送飯一流,粉絲撈埋蟹肉芫茜,仲要索埋醬汁,perfect 🤩💫🔻金銀蒜蒸勝瓜 $98見到哩碟餸係有推薦既,果然不出我所料,超級好食🤩估唔到將勝瓜切到一舊舊,上面加咗超級多炒香咗嘅蒜粒,撈埋豉油已經係可以超級好食❤️✨🔻奇趣脆皮豬手 $168豬手份量都好多,每一啖食落口淡淡肉,不過上碟唔太熱,爭緊d😅🥲但肉質都嫩口💓🔻糯米炒膏蟹 $568糯米飯分量超級多,三個人都夠食👍💓大大隻本地膏蟹,蟹肉豐富,蟹膏味道濃郁,糯米飯亦都著到粒粒分明,非常可口🔻腿茸菜膽雞(半隻)$148用咗半隻雞同埋唐生菜一齊煮,雞肉多汁嫩滑,用咗金華火腿上湯,整成一個羨淋左係個雞上面,每舊都索左上湯精華👏🤩

🔻香茜蟹肉銀絲鍋 $88

🔻金銀蒜蒸勝瓜 $98