2022-12-11 29 浏览
天氣凍凍地,好想食串燒!正值將軍澳-藍田隧道通車,就過黎走一走今日星期日驚多人排隊,我同老公book左五點鐘食,入到去環境舒服,串燒唔使自己燒,手機落單,仲有個鐵盤仔可以熱住啲串燒電視播緊台灣飲食節目,邊睇電視邊等野食左:大漠燒羊肉串;右:烤小牛肉各5串,孜然粉岩岩好,燒得都幾juicy, 唔會韌,老公之後仲再encore 羊肉串烤魷魚串,$48就有6串,好抵食!燒得好嫩滑,啲豆豆都好香口,配啤酒一流🍻蒜蓉燒茄子,滿滿既蒜蓉,好香 但唔會食到成口都蒜蓉味燒新鮮臭豆腐,係脆既,老公話好好食燒菠蘿我至愛,以為有孜然粉係上面會好辣,但其實食落酸酸甜甜燒雞腎,要趁熱食,唔係會變硬lol燒牛舌繼續encore 羊肉串,保持水準燒扇貝,我唔食得海鮮,老公話同蒜蓉好夾燒生蠔,老公好鍾意,話啲生蠔好新鮮,燒完都滑溜溜喎年糕燒,外脆内軟,點牛奶都幾得意😎燒菲菜都好好味,多汁冇渣,條條韮菜都好飽滿既感覺🤪🤪

電視播緊台灣飲食節目,邊睇電視邊等野食

左:大漠燒羊肉串;右:烤小牛肉

蒜蓉燒茄子,滿滿既蒜蓉,好香 但唔會食到成口都蒜蓉味

燒新鮮臭豆腐,係脆既,老公話好好食

燒菠蘿我至愛,以為有孜然粉係上面會好辣,但其實食落酸酸甜甜

燒雞腎,要趁熱食,唔係會變硬lol
燒牛舌

繼續encore 羊肉串,保持水準

燒扇貝,我唔食得海鮮,老公話同蒜蓉好夾

燒生蠔,老公好鍾意,話啲生蠔好新鮮,燒完都滑溜溜喎

年糕燒,外脆内軟,點牛奶都幾得意😎

燒菲菜都好好味,多汁冇渣,條條韮菜都好飽滿既感覺🤪🤪

2022-12-11