2022-10-01
📍#小野人 KOKA (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺MONTEREY Place一向多選擇,之前經過見到KOKA坐無虛席,對佢期望亦好高。今晚早早地無乜人,終於食到😋 個人覺得最特別係佢哋嘅燒烤保溫爐,即使串燒上枱後未食得切,都可以擺喺燒烤爐上面熱住,保持到串燒既溫度好加分!❣️#大漠烤羊肉排 💰$198今晚既代表作~ 以呢個價位黎講,質素都還可以接受,羊肉排肥膏同羊肉比例剛好,但又不油香嘅香味,配上辣粉令惹味程度再🆙🆙🆙!❣#芝士烤生蠔💰 $38/隻❣#蒜蓉粉絲烤扇貝$38/隻烤生蠔同粉絲扇貝係正常發揮~ 味道ok既,但無太大記憶點,個人覺得價錢略貴。❣#蒜蓉烤茄子 💰$42我呢個蒜蓉控,每次食串燒必定會點蒜蓉茄子 😂😂 就算係BBQ都會自己整嚟食😝而且重但係必須要多蒜蓉😜 呢度既蒜蓉茄子感覺不過不失,如果再加多少少辣椒同蒜蓉會再更加分!❣#烤新鮮臭豆腐 💰$26今晚最好食嘅串燒之一,臭豆腐夠臭😆 臭豆腐上面灑上辣粉夠哂香,個人覺得幾好食。❣#奶油烤小饅頭 💰$26由於一上枱已經將小饅頭
📍#小野人 KOKA (將軍澳)
♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
MONTEREY Place一向多選擇,之前經過見到
❣️#大漠烤羊肉排 💰$198
❣#芝士烤生蠔💰 $38/隻
❣#蒜蓉粉絲烤扇貝$38/隻
❣#蒜蓉烤茄子 💰$42
❣#烤新鮮臭豆腐 💰$26
❣#奶油烤小饅頭 💰$26
由於一上枱已經將小饅頭擺喺燒烤保溫爐上面,所以食到尾聲嘅時候小饅頭仍然keep到熱辣辣,個底亦好香脆😋
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺