今個星期過得特別快,又到左Happy Friday,今晚放工去左將軍澳搵朋友食飯,住附近既朋友推介我食樂天皇朝既八色小籠包,咁特別一於試下先🥰🌟八色小籠包 ($138/8隻)呢個八色小籠包係樂天皇朝既招牌菜,有齊8款唔同口味,顏色皮仲要係用天然食材做調色,不添加食用色素夠健康,店員送上食用指引,由淡味開始食到濃味,次序係原味➡️糟溜絲瓜➡️鵝肝➡️黑松露➡️芝士➡️蟹粉➡️蒜香➡️川味,我自己最鐘意黑松露味同蟹粉小籠包,朋友就覺得芝士味同川味比較出色,一咬開小籠包爆哂湯汁,超正😌😌💯🌟蒜香排骨王 ($108)蒜香排骨好香脆,炸粉夠薄鎖住肉汁,上面加左炸蒜粒,啱哂我呢個鐘意食香口野既人😌🌟肉碎乾煸四季豆 ($88)炒得好入味,肉碎調味恰到好處唔會過鹹,送飯一流😌😌🌟四川辣子雞丁 ($98)朋友好鐘意食辣叫左呢個四川辣子雞丁,見到咁多辣椒🌶️都覺得辣,試左一粒雞丁又幾惹味,佢既辣係後勁滲出黎既辣,鐘意食辣既朋友一定要試下😚😚🌟宮廷驢打滾 ($48)最後叫左個驢打滾既甜品,由糯米同豆沙製作而成,口感煙韌,豆沙清甜有咬口,推介🥰🥰#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybi

🌟八色小籠包 ($138/8隻)

🌟蒜香排骨王 ($108)

🌟肉碎乾煸四季豆 ($88)
炒得好入味,肉碎調味恰到好處唔會過鹹,送飯一流😌😌

🌟四川辣子雞丁 ($98)

🌟宮廷驢打滾 ($48)

#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食
#樂天皇朝 #八色小籠包 #將軍澳美食 #香港美食 #相機食先 #打卡