2021-05-13
將軍澳📍海旁chill bar&restaueant🥂今次超級大長征橫跨半個香港嚟到TKO搵朋友覓食🙈雖則遠 但係so enjoy the good vibe😎!!! Mixed House Grill $538本身同朋友都有選擇困難諗唔到要食咩 見到依一個海鮮拼盤好似好吸引咁 就叫咗個 有齊晒羊架牛扒雞胸虎蝦等等 非常豐富 食落去好有炭燒嘅味道 我最鍾意嘅係佢個虎蝦 唔會話燒到太乾 肉質幾爽口彈牙 另外雞胸配上個燒汁食都唔錯Marinara Risotto $135幾欣賞依一個risotto 本身以為係類似好似西班牙海鮮焗飯咁 但原來係辣辣地嘅海鮮燴飯 味道上唔錯 不過略嫌佢唔夠乾身 少啲汁會好食啲 Fish & Chips $198啱啱炸起熱辣辣 炸粉唔會話太多 中規中矩 唔錯Mexican Nachos $115依個相對上就冇咁好食 主要係因為焗得唔夠熱 唔夠香脆 同埋醬汁分開另外點會比較好Fruit Punch $45飲品上 bar來講佢都算比較平 呢一杯係冇酒精嘅 唔會話太甜 好fruity 好快就唔小心飲晒成杯 Long Island $68依一杯就純粹係正統嘅cockta
Mixed House Grill $538
Marinara Risotto $135
Fish & Chips $198
啱啱炸起熱辣辣 炸粉唔會話太多 中規中矩 唔錯
Mexican Nachos $115
Fruit Punch $45
Long Island $68
依一杯就純粹係正統嘅cocktail 冇咩特別 勝在價錢上實惠
整體上來講食物質素都唔差 主要係個環境好適合同朋友三五知己 一齊飲杯嘢Chill吓👯♂️👯♂️~同埋佢都幾多set menu嘅選擇揀 住喺附近嘅朋友不妨可以試吓🙈
A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
食物:👍🏿👍🏿👍🏿
環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿