2016-06-04
香港人工作辛苦,今個星期,終於可以解脫! 老闆話去將軍澳食放題,鬆一鬆,食番餐好野。心情當然十分激動啦,老闆話食放題,系放題啊!9點幾入到去,場內近乎坐滿人,好彩仲有3個位留番比我地。尼間野刺身多選擇(唔想打太多字,直接睇下張點選紙)叫左一輪唔同種類既刺身,肥厚甜蝦、厚切三文魚、爽口北寄貝好岩我地口味系,而我最LIKE就係黃黑色既希靈魚,超級爽口。可能平時壓力太大,化悲憤為食量,一次過食左好多件。刺身選擇好多,應該總有一款岩食,除非唔好刺身。唔鍾意食生野,就可以食下燒物,我就叫左幾輪金茹肥牛,啲燒汁好滋味,又唔會散開一舊舊,一舊放入口都得。平時老媽子都會系屋企整金茹肥牛我食,但今次食既金茹肥牛真系正好多,特別在於醬汁。鐵板燒韮菜值得食下,一份都幾多下,叫一次就夠啦!尼度既燒物都好多選擇,千祈唔好同一款叫太多啦,所以可以留肚,食下其他。老闆叫左好多壽司,佢一舊又一舊咁食,好似好好味咁。芥末八爪魚壽司同蟹柳壽司都好食,芥末八爪魚爽脆,口感唔錯,加上芥末,咬完之後D辛辣湧上來,刺激味蕾,而蟹柳都食得過。飲左兩杯柚子茶,柚子味淡,岩晒清清舌頭的味。今餐食左好多野,真系爽哂~服務都唔錯。
唔鍾意食生野,就可以食下燒物,
芥末八爪魚
柚子茶