2021-10-24
自從疫情發生咗之後,我都好少出街食飯啦。原因而他,都係怕中招。今次去咗將軍澳pop corn商場,難得見到間燒肉放題無太多人等位,就決定試佢一試。🤔希望唔會有咩問題啦。入到去好快就有位坐,店員幫我哋開着咗個爐,在介紹落單嘅方法:用手機scan QR code,出邊亦有自助餐吧。同朋友每人點樣少少有興趣嘅食物,之後就出咗去睇吓有咩食,選擇都比想像中多:有沙律、前菜、熟食、仲有唔同嘅蔬菜。當然唔少得,重有女士們最鍾意食嘅甜品——朋友特別推介呢度嘅焦糖燉蛋,佢話係非常好食㗎!🤪咁返到為啲肉都黎齊,冇拖單冇漏單,值得一讚。另外我哋仲叫咗少少炸嘢食,呢度嘅炸雞炸魷魚鬚同炸餃子,應該都係即叫即炸,新鮮滾熱辣,香脆可口。肉類方面,個人最鍾意食嘅係牛五花,油脂分泌十足,入口即溶,唯一缺憾可能係本身冇調味,所以要點上唔同醬汁,對於我呢啲重口味嘅人,其實完全唔算係缺點,不過可能有啲人未必咁鍾意。總括而言,呢間餐廳10分高質,價錢又唔算貴,其實唔係好想推介,因為怕多人知道,大家都爭住過嚟食,我就會食唔到啦哈哈🤧