2020-05-13
今日係母親節,出去食個飯慶祝下.近近地係將軍澳附近搵到間小店,雖然餐廳地理位置唔係幾好,但勝在好方便泊車,環境寧靜舒適,而且店員都係好好傾同好funny,最中意就係黎呢種餐廳食野,吹得水黎又唔會係咁煩住曬.我地6個人叫左好多野食,因為見樣樣野都好想食下,叫下叫下就好多咁.蜜蜜豬手 $128豬手製作需時,要早小小叫.味道真係唔錯,一般豬手都係好易整到肉質好柴咁,但餐廳整到唔會,仲有保留到肉汁,相當唔錯.小食拼盤 $108拼盤就有洋蔥圈,炸粗薯條,3隻雞翼,小小沙律同埋3條炸芝士條,而雞翼都有3款味道都可以揀下,今次我地就揀左蜜糖味,好好食.個拼盤一次滿足曬我地想食多幾款既願望.意大利大啡菇意粉 $68菇意粉個意粉底應該係卡邦尼意粉再加上蘑菇汁同好多蘑菇,食落口蘑菇軟硬度岩岩好,又唔會整到蘑菇冇曬汁或者好熟咁.意粉軟硬度又係岩岩好,真係相當唔錯.香煎日本帶子蘆筍意粉 $88 3粒大大粒帶子,呢個價錢黎講相當有誠意,而且個人好中意食蘆筍,蘆筍唔老同埋又唔會好淋身,意粉都係卡邦尼,唔會好鹹.香煎挪威三文魚扒意粉 $98三文魚意粉係好多女士既心頭好之一,我好多時食三文魚都係因為果日唔想食紅肉,就
香煎日本帶子蘆筍意粉 $88
三文魚意粉係好多女士既心頭好之一,我好多時食三文魚都係因為果日唔想食紅肉,就會叫三文魚食.餐廳整三文魚整到好好食,煎到岩岩好,皮又脆而且又唔係煎到成舊三文魚散曬咁.
蟹肉蟹籽都好出色,好足料.意粉都係好唔錯,可能真係因為餐廳煮意粉有一手,真係好唔錯,每次出去食意粉都好怕D意粉一係好硬一係就好淋唔知食緊咩咁.
每一個意粉都可以加配小食同飲品
好好食,有小小拉絲既應覺而且中意食芝士既朋友就一定要試下.
洋蔥圈 (套餐 +$24)
洋蔥圈就冇咩特別,都係普通炸洋蔥圈,不過值得一提係好大份.
芝士奶蓋好濃郁,作為一個芝士控,為左個芝士我會再黎食多次.烏龍茶底都好清,唔會好澀口.
芝芝蓋茉莉 (套餐 +$5)
同樣芝士真係十分出色,有D OP,茉莉荼都係好清,飲落小小fresh同埋好解肥膩感.
奇異果汁幾fresh同埋冇加糖水,唔會有個種好假既果汁感覺,但係略微唔係好夠凍.
好多配料都好想揀,但係去到後期個個都好滿足,所以都係叫小小試下.金柚肉有小小甘,唔係每個人都中意,但係我覺得好好食.
整體黎講,餐廳CP值好高,每一道菜都唔係好貴,而且份量真係夠食,再加上揀唔到店員又會比suggestion你,悶既又可以搵佢地吹下水,店舖裝修同埋播既歌都好有心思,加分!
下次再去!