喺中環街市經過呢間蛋糕店, 見到蛋糕櫃裏面嘅蛋糕吸引又精緻🤩, 而且好啱打卡呢📷!將泰國人氣美食變成蛋糕, 款款蛋糕嘅造型特別又有創意, 像真度極高!款式有小蛋糕、巨型版蛋糕、軟麵包、麻糬同馬卡龍🍰芒果糯米飯蛋糕呢款蛋糕有巨型版同迷你版, 我今次就試咗迷你版, 賣相非常精緻!上面有一粒粒芒果肉, 切開有幾層, 食落有香甜濃郁嘅芒果味🥭, 蛋糕質感軟綿綿, 中層加入麻糬, 口感煙韌軟糯, 好似食緊芒果糯米飯咁, 好特別!🍰斑蘭蛋糕充滿泰式風情🇹🇭 由斑蘭mousse、斑蘭吉士忌廉、海綿蛋糕同麻糬組成。鬆軟嘅蛋糕夾雜着軟滑嘅慕絲同煙韌麻糬, 口感豐富, 每一口都有陣陣清甜天然嘅班蘭香味~另外仲試晒4款唔同口味嘅soft buns, 賣相好似冬甩🍩, 表面沾滿砂糖, 中間夾住芋頭/泰式奶茶/斑蘭/椰子吉士忌廉餡, 一咬落去就爆餡, 包體好鬆軟, 好正🤤!🍠芋頭軟麵包 — 質感軟綿綿, 夾心有着香濃嘅芋味, 芋頭控要試試!🧋泰式奶茶軟麵包 — 裡面係滿滿嘅泰式奶茶吉士, 口感冰涼順滑, 泰茶味濃郁, 又唔會太過甜🌿斑蘭軟麵包 — 散發濃濃椰香同斑蘭味, 甜而不膩, 凍食更佳呢~🥥椰子軟麵

🍰芒果糯米飯蛋糕

🍰斑蘭蛋糕
充滿泰式風情🇹🇭

🥥椰子軟麵包 — 中間夾著白色嘅椰子蓉, 椰子清香⸝⸝
2023-07-08
外卖自取