2023-04-11 195 浏览
諗唔到食咩,就梗係食茶餐廳,喺Star Cinema睇完戲,就近喺將軍澳廣場搵到間平平哋又乜都有得食嘅,又唔洗排隊,入去嗌兩份晚餐食吓😛| 鳯爪排骨煲仔飯 ($71) |一打開,煲仔飯裡面裝滿了濃郁的排骨豉汁,配上大塊的鳳爪和排骨,看起來令人非常有食慾☺️吃下去飯粒軟糯,煲邊的飯焦還有一種微微的焦香味,讓人十分開胃。排骨和鳳爪的肉質都非常鮮嫩,肉汁也豐富💦如果你喜歡吃排骨和鳳爪,我推薦你來試試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)| 馬拉盞時菜牛肉煲 ($90) |一上枱的香氣已經好迷人,煲裡面的牛肉片看起來非常鮮嫩,而且煲汁裡面還加入了時菜和馬拉盞🍲🐄馬拉盞的辣味和牛肉的鮮味,而且時菜的脆爽,全部加起來也非常豐富。它的辣味不會過辣,很配白飯,喜歡小菜的,可以嚐嚐🥦

| 鳯爪排骨煲仔飯 ($71) |

| 馬拉盞時菜牛肉煲 ($90) |