2009-01-21 17 浏览
今日係特別日子, 我地要延續搵好野食o既精神!!bb話御泰坊o係apm係好出名, 我地行晒apm d餐廳, 其實好多間都好吸引~不過我地心有靈犀地比個魚肚湯餐吸引住hahahaha一齊決定要捨棄西餐食泰菜!!^v^我地好夾咁叫左個魚肚湯+竹筒糯米飯~~ 係個餐黎架~ seems好抵再加左個黃咖哩羊腩同泰式燒雞雞~其實個餐牌d野食好吸引, 我地揀左好耐呢..^^我地好好彩咁(可能早到)有window seat hehehe 望住出面差d唔想望阿b呀個天慢慢慢慢咁黑, 好有feel, 裡面d設計都okay靚同坐得舒服呢個環境令我同阿b都即時聯想起同一件浪漫的往事..hehee嘩咁快d野食就到啦*個羊腩好lum, 唔癡骨, 勁入味, 得咖哩o既香但唔辣, 好正呀, 仲要一d都唔蘇未食完都要夾下一塊啦!跟住有個燒雞雞,賣相非常好, 超級多件, 皮脆肉嫩^^又有我喜歡的泰式辣雞醬!! 又酸又唔辣哈哈哈 XDDD我食到飽飽之際個湯黎啦, 嘩o係個瓦煲度架, 滾架, 好多料有d肉有d魚肚好多冬菇!! 個羹好似令到個人暖笠笠好幸福~ 雖然可能都係味精的功勞但係真係令阿b一飲再飲!最後連個好cute o
今日係特別日子, 我地要延續搵好野食o既精神!!

不過我地心有靈犀地比個魚肚湯餐吸引住hahahaha
一齊決定要捨棄西餐食泰菜!!^v^
再加左個黃咖哩羊腩同泰式燒雞雞~
其實個餐牌d野食好吸引, 我地揀左好耐呢..^^
嘩咁快d野食就到啦*
未食完都要夾下一塊啦!
跟住有個燒雞雞,賣相非常好, 超級多件, 皮脆肉嫩^^
又有我喜歡的泰式辣雞醬!! 又酸又唔辣哈哈哈 XDDD
最後連個好cute o既竹筒飯都來了,冇咩特別好味但個樣夠可愛同埋match返呢度o既style*
成餐都豐富不停咁食* 阿必仲食埋枱上面個好似用黎裝飾o既蘋果,
真係傻必呀!!

原本諗住食左晚餐後再戰甜品, 點知食過呢餐之後太滿足...
寶貝永遠選的餐廳都很好吃很合我心水
所以我常常都要在openrice歌頌佢hehe