2017-12-06
放工好肚餓但月尾又無得食太豪了,選了附近一間食麵食既,估唔到好有驚喜wor!餐廳新開不久,非常新淨,位置寬敞,絕對唔係平時食個d 米線店勁迫。第一印象已經好ok!餐單一目了然,好快就同朋友落單了。自家牛三鮮-三鮮有牛筋,牛爽腩同牛肚,份量好多,基本上舖滿左個面睇唔到啲麵。牛筋淋稔,入口即溶,牛肚爽口彈牙,配合腩汁非常配合,牛爽腩肥瘦分布一半一半,呢個比例係最好食,唔會過於難口又唔會太肥膩。招牌滷水拼盤-有滷蛋,豬腸,滷豆腐,腩肉同豬手。上枱一刻我地都呆左,估唔到係咁大咁多,豬手兩大隻,其他每樣各4,5件。好彩既係真係滷得好入味,食下一件食下一件都差唔多食哂!生炸雲吞-招牌菜式,果然炸得好香口又唔油膩,包住大大隻蝦,呢d 香口野真係會食唔停,好快就食哂了。咸檸七-自家制咸檸七,好飲解喝!一定有下次,糧尾又想有要質素就簡呢間啦。
餐單一目了然,好快就同朋友落單了。
咸檸七-自家制咸檸七,好飲解喝!
一定有下次,糧尾又想有要質素就簡呢間啦。