2020-08-02
Tsuen Wan 荃灣 • Between Haru 一日之間☝🏽📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓103號舖➰南豐紗廠於2018年落成,經活化後集文化和食肆於一身,而「一日之間」是位於一樓的cafe,不妨到南豐紗廠打卡時順道來個寫意寧靜的輕食☺️ 小店走韓式文青風格,運用白色牆身及木系傢俱,令環境感覺簡約舒適😌➰韓式高麗菜炒五花腩定食$88 🐖🌶伯爵茶貝果配忌廉芝士 $35 🥯豆腐蛋糕 $60 🍰韓國艾草鮮牛奶 $55 🥛➰五花腩的調味恰好,微辣開胃,配飯一流👅伯爵茶Bagel 夠煙韌,伯爵茶味夠濃,沾上忌廉芝士好夾,推介必食🥰豆腐戚風蛋糕香軟順滑,加上豆腐忌廉,不過不失🙈另一選擇有伯爵茶卷蛋,可能更有驚喜,下次要試下😌 艾草鮮牛奶的甜度不高,幾好飲,略厭偏細杯,性價比不高🧐➰👅 味道:🌟🌟🌟🌟👀 環境:🌟🌟🌟🌟👩🏼🍳 服務:🌟🌟🌟💰 抵食:🌟🌟🌟———————————📌 Instagram: penguin_foodblog
📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓103號舖
韓式高麗菜炒五花腩定食$88 🐖🌶