2018-07-18 86 浏览
去完天后廟求簽,朋友話有家食麻辣燙好好食,但又認唔到路,就帶咗我去搵,不過搵嚟搵去都搵唔到,之後俾啲間餐廳吸引着,見佢裝修得幾靚,都幾多人食,再加埋我哋行得好攰,就決定入去食了。叫咗個蟹肉野菌忌廉意大利飯,$78,價錢已經包左餐湯同一杯飲品,買單嗰陣時先發覺原來唔使+1 ,呢個非常之好,計返都幾抵食。首先上咗個薄餅先,第一次食啲種薄餅,可以沾黑醋橄欖油,食法幾特別,原本以為硬繃繃,食落又軟身。南瓜湯好濃郁,食過咁多間西餐廳,呢一間嘅南瓜湯係惟一令我想飲多一碗。跟住花茶到咗,叫咗個玫瑰黃金桂,用茶袋裝住d花茶,浸左一陣,已經有好香嘅玫瑰味。最期待嘅意大利飯上枱啦,一上枱時已經有好大浸芝士蟹肉味,朋友都忍唔住試左兩啖。每粒飯都有滿滿的忌廉汁,真係冇令到我失望,店主都好有誠意,好多蟹肉,再同蟹子一齊食,有幾種口感的層次😂😂細看餐廳的裝修,令人感覺好寫意,出菜位放左好多酒類,相信佢哋調酒方面一定都好出色,有機會下次一定會試下。