2016-11-25
自從愛上去CAFE, 呢度差不多係我第一個竇, 事關環境舒服, 地點較偏遠唔會人迫人, 雖然而家星期六晏晝實FULL 場, 仍KEEP到水準, 食物質素相對岩岩黎既時候仲提昇左(價錢相對都係貴左), 但勝在物有所值!初來時老闆以自家水種菜為主打, 會帶客人去佢地後面種菜既地方參觀, 呢度亦有炒咖啡豆的地方, 所以呢度既咖啡都好唔錯架!隔左一段時間無黎(因為個地點真係好吊腳)沖咖啡位小姐好似換左人LU, 好彩都沖得唔錯, 但想讚返以前個位小姐, 佢叫我有興趣試飲冰滴, 竟然俾哂3隻我地試左鍾意邊隻先點, 真係好細心, 試飲我以為超市先有, 原來CAFE都有!哈哈而家呢位小姐都好好, 見我朋友爸爸唔太鍾意第一隻手沖咖啡既味道, 特登沖埋另一隻俾佢飲, 不另收費, 好貼心。講返野食, 一直以健康為主, 以前黎都係食沙律多, 但當時既調味同款式都比較單調, 但賣相已十分吸引因朋友爸爸返港, 想試下香港的手沖咖啡, 於是帶佢地黎試下, 而自己都因一段時間無黎一直搵機會黎。經過咁耐後, 今次黎到發現多左好多MEUN, 而且味道方面仲好左!4個人叫左4個SET SHARE:雜菜雞扒意大利包-呢個推介
雜菜雞扒意大利包-呢個推介, 雞扒好滑, 好似慢煮咁出黎一樣, 配搭新鮮菜好FRESH, 再加佢個自制醬汁, 好岩我口味!個包既MEUN都係放係推介既第一頁, 真正叫咩名唔記得影低
雜菜雞扒意大利包
白酒蒜片辣椒煮蜆意粉
美國牛肉漢堡飽配煙肉烤蘑菇車打芝士著薯條
南瓜海鮮意大利飯配炸軟殼蟹
雖然已經好飽, 但飲過手沖咖啡後又想整返個甜品, 就點左個心太軟配咖啡~都唔錯呀!