2023-04-18 32 浏览
🟠2人餐($248)呢個2人餐我地揀左鹹蛋黃炸魚皮、新加坡麥皮大虎蝦兩隻、炸雞髀椰漿飯、清炒時菜同甜品。仲以為套餐既食物可能會比較細碟,但前菜炸魚皮黎到既時候,比我想像中大碟,其他菜既份量都一樣大碟,2個人絕對夠哂飽🤡咸蛋黃炸魚皮上到枱即時聞到好勁既咸蛋黃味道,食落就比想像中辣,非常脆,同朋友一邊傾一邊食非常好👍🏻麥皮大虎蝦非常大隻🙈,蝦既肉質紮實,配埋麥皮,口感鬆脆又幾有層次。炸雞髀椰漿飯,炸雞髀既外皮香脆,肉質唔[嚡口],椰漿飯既味道香甜,加埋魚仔、叄巴醬,超好味,無雞髀都可以食哂碟飯🤭清炒時菜,係通菜,份量好足夠,調味唔會太咸。甜品係斑斕水晶球,係有層皮包住斑斕醬,外層有椰絲,好濃郁既斑斕味,但又唔會太甜🤗總括嚟講,呢個2人套餐一定夠飽,性價比都幾高😎🟡新加坡魚蛋喇沙($68)喇沙椰香味重,湯底濃郁,材料豐富,有魚蛋,魚片、豆卜、蛋、芽菜、樣樣材料都算好多份量,魚蛋夠彈牙亦夠彈牙👍🏻🟢斑斕咖央多士($48)多士表面金黃,多士夾左厚牛油同咖央,牛油唔會融哂,一入口外面脆同鬆化,加埋牛油同咖央既甜味,好好味😋記住趁熱食🤡🔵熱馬來西亞拉茶($25)拉茶夠滑亦夠濃,味道唔會太甜👍🏻
🟠2人餐($248)
清炒時菜,係通菜,份量好足夠,調味唔會太咸。
總括嚟講,呢個2人套餐一定夠飽,性價比都幾高😎

🟡新加坡魚蛋喇沙($68)

🟢斑斕咖央多士($48)

🔵熱馬來西亞拉茶($25)
拉茶夠滑亦夠濃,味道唔會太甜👍🏻