2020-08-12
疫情期間已經成3個月無出街食飯, 因為朋友生日的關係, 而且只有午餐堂食所以揀左間比較靜, 環境舒服既地方慶祝因為係平日食既關係, 店內相對都比較少人, 當然因為限聚令每台只可坐2人Book 左1:30pm 我訂座的時候選了室內, 本身怕好熱同曬, 所以無揀坐出面但其實出面真係感覺Chill 好多, 所以當朋友到左之後就轉番出去坐我地一行2個女仔點了兩個3-course 的餐, 坦心說, 每份的份量的確很大絕對超出我地想像, 所以如果我下次再黎的話, 我只會選2-course3-course (appetizer + salad/soup + main) 而main 都會另免費配上一碟法國扁豆同甜蕃條 份量仲要係大份appetizer 我地分別叫左hamachi 同埋薄切牛肉沙律, 兩個都好好食, 好有驚喜salad/soup 我地就各一, 侍應仲好細心問我地會5會share 合湯, 原來佢地可以安排分開2碗湯咁上唔洗你一啖我一啖咁麻煩主菜方面叫左Gnocchi 同魚, 我係香港真係好少食到Gnocchi 所以點都要試一下魚係好好食, 超入味, 又滑又唔會overcook, 而side
所以揀左間比較靜, 環境舒服既地方慶祝
唔洗你一啖我一啖咁麻煩
Hamachi
魚係好好食, 超入味, 又滑又唔會overcook, 而side dish 我地只係可以輕輕試嚐1-2 條炸甜薯就決定打包走
最後另外order 左個甜品, 擺盤都好講究, 又有乾冰製造煙霧效果, 岩晒女士們打卡
坐係外面雖然無冷氣, 但係微微既涼風, 慢慢傾下計食住野都好爽
同埋佢地既服務真係好好, 我地雖然坐係出面角落, 但侍應都不時走出黎睇下我地有無需要, 值得加分