2023-12-17
最近發現香港藝術館展出文藝復興堤香的作品,即刻約好耐無見又鍾意藝術的朋友去睇,咁當然要食個lunch先,今次揀左係油麻地的樓上cafe,因為貪呢間餐廳環境舒適,十分寧靜,電梯口仲有梵高的畫作,好岩我哋。我哋揀左兩個lunch sets:🌟#白蘑菇湯湯品濃郁香滑,充滿了新鮮的白蘑菇的香氣,非常開胃,天氣涼涼地飲真係溫暖感覺。🌟#日本蒜蓉牛油汁意大利面配帶子蒜香味好惹味,帶子不大,但勝在量多,新鮮,好好味!意大利麵彈牙,淡淡麥香味,好👌🏻🌟#煙三文魚白汁意大利面煙三文魚的鮮美與濃郁的白汁完美融合,菠菜新鮮清甜搭配著彈牙的意大利面,十分開胃滿足。🌟#日本抹茶拿鐵抹茶的濃郁香氣與牛奶的柔滑口感,十分好飲!配搭甜點食,好美味,讓我哋享受到一個愉快的時刻。🌟#是日甜點兩粒日式甜點,軟糯香甜,與綠茶絕配一流。餐廳環境真係好舒服,多樣化的餐點和甜點,讓繁忙的大家可以享受之餘,更可以慢慢聊天,值得一試!
我哋揀左兩個lunch sets:
🌟#白蘑菇湯
🌟#日本蒜蓉牛油汁意大利面配帶子
🌟#煙三文魚白汁意大利面
🌟#日本抹茶拿鐵
🌟#是日甜點
兩粒日式甜點,軟糯香甜,與綠茶絕配一流。