2017-09-07
今日收工收得好夜,係荃灣收工後,簡單食餐好既就返屋企大覺訓😴搵左個住荃灣既朋友,佢話黎過呢間幾舒服,所以就一齊入左去食~燈光暗暗地,配上背景柔和既音樂,加上各樣裝飾,同大大個燈箱"catee",入去第一個印象唔錯唔錯。睇完哂坐低後,梗係即刻拎個餐牌睇😂😂佢dinner set選擇幾多,有成10幾款,價錢100幾至200幾,最後我地叫左3樣野香辣雞翼炸得唔錯,唔油膩,裏面肉汁鎖住到。而且$58有成6隻,幾扺食!而香辣醬甜而帶辣,就算唔太食辣既人都應該食到,幾惹味!烤大蝦龍蝦汁意粉兩隻大蝦肉質結實,配上蘑菇同醬汁,加上大量既雜椒雜菜,感覺味濃得黎,又健康炸魚薯條他他醬薯條脆,魚柳外面睇以為好厚又油,點知外皮都算薄,而魚柳亦白滑,雖然偏淡,不過如果點返他他醬就岩岩好最後要杯fruitpunch, 為晚餐做一個甜蜜的點綴最後2個人食下食下,埋單3百幾,不過環境舒服,加上食物都唔錯,的確為疲勞的晚上作一點休息同充電👍🏼
香辣雞翼
烤大蝦龍蝦汁意粉
炸魚薯條他他醬
最後要杯fruitpunch, 為晚餐做一個甜蜜的點綴