2025-08-15
🎤魅KTV (中環)📍中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓 「實測魅ktv既香港分店😝真系無得同大陸比🥺」 生日慶生,朋友提議唱k,我地ban左neway(太少歌,雖然宜家有好多優惠🥺)、redmr(D舊太歌,污糟🥺),之前系深圳去過幾次魅ktv,見到中環開左分店,就提議去🙈 大家都睇漏眼,以為Prime time 18:00-02:00系任唱🙈原來系呢段時間內唱3小時+一個$48或以下無酒精飲品🥺我地6人,真系吾夠唱😩夠鐘就cut歌,9點滾蛋,勁早。。😩😩 房勁細,去洗手間有望下其他房,都系咁細🥲仲要得2支mic,大陸仲有mic stand🥺omg..$268/人,得小食無餐無主食,openrice menu見到有中菜、泰菜等主食(寫住供應到01:30am),但系落單無,得小食,可能星期日無??🥺 ?可以帶外來食物(其實吾知系咪得🙈)開頭有staff話order 4-5款小食,就可以帶外來食物,之後又有staff入黎見到我地既外賣,就叫我地快D食完收埋佢🥺不過見openrice有人話+30%服務費可以叫外賣🫣 食物系幾好食既🙈👍🏻🍽️香烤蜜糖雞翼 $88爆多蜜糖,外皮煙韌,肉嫩,
📍中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓
「實測魅ktv既香港分店😝真系無得同大陸比🥺」
生日慶生,
朋友提議唱k,
之前系深圳去過幾次魅ktv,
見到中環開左分店,就提議去🙈
原來系呢段時間內唱3小時+一個$48或以下無酒精飲品🥺
我地6人,真系吾夠唱😩
夠鐘就cut歌,9點滾蛋,勁早。。😩😩
房勁細,去洗手間有望下其他房,
都系咁細🥲
仲要得2支mic,大陸仲有mic stand🥺
omg..
$268/人,得小食無餐無主食,
但系落單無,得小食,可能星期日無??🥺
?可以帶外來食物(其實吾知系咪得🙈)
開頭有staff話order 4-5款小食,
就可以帶外來食物,
之後又有staff入黎見到我地既外賣,
就叫我地快D食完收埋佢🥺
不過見openrice有人話+30%服務費可以叫外賣🫣
香烤蜜糖雞翼
黑松露粗薯條
食物系幾好食既🙈
👍🏻🍽️香烤蜜糖雞翼 $88
爆多蜜糖,外皮煙韌,肉嫩,仲熱辣辣🤤
👍🏻🍽️黑松露粗薯條 $88
粗薯好脆,黑松露醬好惹味👍🏻
同埋魅ktv既mic同音樂調得好好,
唱起上黎好有feel😆
加埋AI評分功能,都幾好玩😆
但系開始明點解越黎越多人北上消費🥺
凈系香港分店同大陸分店,
都好大對比🥺
大陸:¥1xx-¥2xx包廂(不同套餐選擇),
香港:人均$2xx-$3xx唱3小時;
大陸分店服務好,開房又送水、爆谷,房間大,mic多,仲可以外帶🥺
2個人唱,都比大房🥺
香港6個人堆細房,得2支mic🥲🥲
記得以前neway都會睇人頭視乎唱幾耐,
如果十幾人唱,都系3個鐘都真系幾吾抵🥺
而且加鐘都系3小時起跳,都系同樣價錢。。
即系再bk過間房🤣
香港太多限制了🥺