2017-02-05 10121 浏览
 出街食飯最好就係上openrice搵定餐廳兼book埋,咁先唔會去到見到大排長龍後又要諗其他餐廳。我早一個星期就book咗呢間餐廳6點半食,去到見到大排長龍嚇親,即刻好慶幸自己事先book定餐廳。呢間放題可以加錢升級燒埋肉,反正一場黎到,咪加幾十蚊試埋燒肉。肉既選擇都算多,有韓牛,和牛粒同五花腩揀。呢四隻生蠔係送的,味道比較淡,幾岩我食。海膽手卷嘿嘿,見唔見到d海膽有幾多! 呢個手卷size唔大,飯都唔多,一啖食曬,最欣賞既係,咁都仲食到海膽味,好鮮甜架!! 新鮮無臭味!魚生盤刺身方面,我主要食三文魚,因為太好食既關係,雖然不是魚肚部分,但係食落好魚油既甘香,入口即溶,不斷encore,我諗我成晚都食咗十幾塊三文魚。串燒如果想食燒既野,又唔想加錢燒肉,可以order串燒,都係即叫即燒的,唔驚係攤凍曬既野,不過,當然都要等返陣先有得食。 燒蝦都幾好食! Size夠大,蝦肉都幾鮮甜彈牙,另外,牛舌都正到痺,厚切得後彈牙,都係encore之選。另外要讚餐廳既係,由於有兩串一口蕃薯燒到燶曬,餐廳見到即刻say sorry, 仲要即刻幫我地換過,都幾客氣! 天婦羅蕃薯呢個好好食,因為用咗靚蕃薯
呢四隻生蠔係送的,味道比較淡,幾岩我食。
海膽手卷
魚生盤
串燒
天婦羅蕃薯
呢個好好食,因為用咗靚蕃薯,粉粉地架,但又唔會過甜,必叫。
壽司
壽司都幾好食架! 特別推介玉子,好甜好正,有蛋味,同平時食爭鮮既有好大分別!!
飲品
飲品有好多選擇,感覺d飲品都比較貴,唔係一般放題既貨色,有上圖既楊枝甘露,仲有波子汽水,紅豆搽茶等。

甜品
甜品有多款蛋糕同雪糕,蛋糕無試到,但就食咗雪糕,係movenpick同hagandazz牌子既雪糕,口味種類都有成4,5款,好正! 最驚放題見到雀巢雪糕杯同雪糕糯米糍,呢間餐廳有誠意!
2016-12-22