2018-06-28 74 浏览
一人到觀塘工作,3點先有時間扒個午飯,時間雖急,但覓食精神常在,唔想隨隨便便入一間餐廳,所以問下同事有咩推介龍城冰室離工作地方有點少遠,但同事講到個瑞士汁雞翼超正、超入味,我都勁想拜會佢。冰室環境好好,有風格之餘,望落好企理同乾淨脆皮蒜蓉雞扒先到,由於太餓,雖然仲叫左瑞士雞翼,但都配飯蒜蓉味超濃郁,仲可以清晰見到個醬包含左好多蒜蓉粒粒,平時西餐既蒜蓉醬根本同佢無得比,唔單只有蒜蓉味,仲有蒜蓉香同咬口雞扒都煎得好香脆,脆皮個名真係無改錯,而且一啲雪味都無,肉質一絲絲,整個配搭都好完美另一想讚既係,有勁多菜,仲要係認真煮過,唔係隔便滾一滾水,硬綁綁咁上比你瑞士汁雞翼同同事講既一樣,真係非常入味,味道甜甜的,仲可以餸埋飯,肉質滑一滑只係開頭見到雞翼咁大隻,有啲嚇親,係連埋雞翼尖,驚一個人食唔哂見呢到叫冰室,就嗌返杯懷舊紅豆冰襯一襯

冰室環境好好,有風格之餘,望落好企理同乾淨

脆皮蒜蓉雞扒先到,由於太餓,雖然仲叫左瑞士雞翼,但都配飯

見呢到叫冰室,就嗌返杯懷舊紅豆冰襯一襯