2018-02-01
尋晚係最天寒地凍之時, 我地兩個二口同聲要去食韓燒, 於是同事介紹左係旺角(其實近太子方向多些), 呢間上樓的「Running」燒放題。同事話抵食兼款式新鮮, 上到去時門口已經迫爆, 我地已經知沒選錯地點(仲要全晚不斷有人等枱)!一睇Menu果然係好多花款, 豬, 牛, 雞翼雞尖當然唔少得, 佢地D 厚切脯肉肥瘦分明, 「雜菜沙律」係必食因為個份量好大料好足好抵食, 雖然天氣好凍但你燒燒下就自己想飲凍嘢, 「真露泡泡汽水(桃味)」起初怕怕地酒, 但原來好有桃味同甜多D好易入口‧ 我地第一次「燒豬耳」仲係韓式燒果然「好打耳」呀 Oppa! 佢地好多款式好新鮮所以海鮮一定係首選「新鮮扇貝, , 帶子」, 我地已經唔記得take左幾多round了非常非常好食!仲有我地第一次咁樣「 炒菜」食感覺好正, 多油少油自我控制, 正!