2024-03-21
超級中意食韓國菜,平時韓燒/炸雞/韓國菜式就食得多,第一次探店韓式居酒屋。位置係銅鑼灣鬧市嘅fashion walk小巷,十分容易搵!暗黑嘅門口,一入到去就覺得好似去咗藝術館,牆身佈置同裝修都好有artsy vibes!餐牌菜式選擇好多,簡直係結合所有韓國的菜式!先叫兩杯飲品,好貼心嘅係lychee black tea可以少甜,lime soda仲可以syrup on side,唔係好多韓國餐廳fulfill到客人呢個需求,好抵讚!海膽生牛肉紫菜包飯將貴價食材放喺傳統紫菜包飯上面,食得出唔同嘅層次又有親切感,所有野都好match,一個人都可以食一碟啊!布拉塔Burrata cheese底下係蕃茄味嘅辣炒五花肉,酸酸辣辣嘅五花肉,配埋淡淡奶香嘅burrata,一啲都唔膩!烤熟成雞翼唔似平時韓燒咁重油膩感,有啲似日式串燒嘅烤雞翼,啖啖肉,食落好舒服!煎餅拼盤海鮮煎餅超足料,好多海鮮又煎得鬆脆泡菜煎餅辣得嚟好惹味!韓牛1+1一上菜震驚全枱人,目測應該有20舊好厚嘅韓牛,油脂分布好靚,入面夾住大蔥,一咬落去啲肉汁同大蔥衝擊味蕾,好滿足啊!火龍果芝士蛋糕好特別嘅味道,淡淡火龍果配埋濃郁chees
餐牌菜式選擇好多,簡直係結合所有韓國的菜式!
海膽生牛肉紫菜包飯
布拉塔
烤熟成雞翼
煎餅拼盤
海鮮煎餅超足料,好多海鮮又煎得鬆脆
泡菜煎餅辣得嚟好惹味!
韓牛1+1
火龍果芝士蛋糕
好特別嘅味道,淡淡火龍果配埋濃郁cheese cake,都幾得意!