2010-01-14 33 浏览
當天跟朋友去打火煱,本來去德興约7:30,但是知客話兩位要排隊攞籌.我跟著入去裡面望吓,原來有幾張圆枱仔,擺著三到四個位,知客唔比我地两個.見到這狀況後就跟朋友說要不要轉別的火煱店,正當考慮之際有另外两人問有冇位,個知客話两位要等好耐.其實我們之前有一人都等两位枱,同一時間佢朋友來到,佢都走去第二間攞位。我跟朋友二話不說,一個眼神之後,坐電梯到樓上富臨點知有驚喜,真係要多謝個知客唔比枱我地.今次一去就比枱我地,唔使等,同樣係圆枱,哈...好彩轉場.其實創興廣場個幾間火煱酒家,都常常去.食物及環境都知咩狀況,無咩特別要求.先講一吓食物.鲮魚球 好滑唔錯肥牛 一般略多脂肪酸梅湯 ok略甜金菇 鮮冬菇 唐好 ok支竹 山根 炸魚皮 ok海虾 唔錯有鲜吓味猪粉腸 一般但有沙講到驚喜,就係員工的服務及態度,有好大改善.我覺得佢地没有了以前班外地勞工(並非奇視),今次的是一班本地上年齡的人仕員工.上菜快及態度有禮會講多謝同唔該.尤其一位戴眼鏡阿叔,有禮貌,收碟快值得一讚.其他員工都好,自動自覺加水.唔使以前要叫佢地加水,重唔係即刻來,要等一排或無影.(老實講,工作快、有禮貌係基本要求,但是對於創興

今次一去就比枱我地,唔使等,同樣係圆枱,哈...好彩轉場.
鲮魚球 好滑唔錯
肥牛 一般略多脂肪
酸梅湯 ok略甜
金菇 鮮冬菇 唐好 ok
支竹 山根 炸魚皮 ok
海虾 唔錯有鲜吓味
猪粉腸 一般但有沙
講到驚喜,就係員工的服務及態度,有好大改善.我覺得佢地没有了以前班外地勞工(並非奇視),今次的是一班本地上年齡的人仕員工.上菜快及態度有禮會講多謝同唔該.尤其一位戴眼鏡阿叔,有禮貌,收碟快值得一讚.其他員工都好,自動自覺加水.唔使以前要叫佢地加水,重唔係即刻來,要等一排或無影.(老實講,工作快、有禮貌係基本要求,但是對於創興廣場這幾間酒家來說,富臨今期真係有改善!好)
2010-01-13