觀塘「裕民坊 YM²」是時尚新地標,小編去完先知道原來觀塘變左咁多。呢間「東羅泰館」,無論裝修風格定提供食物都係以泰國曼谷東羅區為主題。首先,裝修方面,融入該區地道金屬風及悠閒寫意的感覺,設戶外用餐座位,門外特設東羅風情的貴妃藤椅和大葉植物天堂鳥,客人可坐在這裏拿着精緻特飲,絕對係一個打卡熱點位!餐廳內的牆邊掛金屬鳥籠配裕民坊藝術掛畫,加上深綠色磚牆,寫意氣氛也別具東羅風格。食物方面就麻煩將你隻眼仔想下移:-慢煮鴨胸配香茅椰咖喱💰138 7⃣咖喱大蝦、咖喱膏蟹、咖喱大蜆小編真係食唔少,但佢哋將咖哩居然搭配鴨胸仲要慢煮個隻,真係無諗過佢哋原來可以做好友,鴨肉吸收晒椰汁咖哩精華好味!-泰式香葉炒肉碎配炸蝦片 💰68 7⃣泰式香葉炒肉碎水準之上,搭配炸蝦片感覺新鮮,雖然無生菜清爽但俾左個脆口口感過佢。-泰式豬頸肉義大利麵 💰118 7⃣呢個真係可以堪稱Fusion,小編覺得有小小似豬頸肉Pad Thai但口感唔係軟身,相反比較有咬口因為義大利麵嘅存在,值得一試幾特別。-泰式炸香蕉配自家奶茶雪糕💰788⃣小編真係大推呢個甜品俾大家,好味到離鬼晒譜!佢哋自家製作嘅奶茶雪糕已經濃郁到痴鬼左線!之後炸香蕉外

慢煮鴨胸配香茅椰咖喱💰138 7⃣

泰式香葉炒肉碎配炸蝦片 💰68 7⃣

泰式豬頸肉義大利麵 💰118 7⃣

泰式炸香蕉配自家奶茶雪糕💰788⃣
小編真係大推呢個甜品俾大家,好味到離鬼晒譜!佢哋自家製作嘅奶茶雪糕已經濃郁到痴鬼左線!之後炸香蕉外脆內軟!配bite size嘅雪糕真係頂唔緊