2021-05-16 149 浏览
剛剛轉了係旺角返工,約朋友食飯變得更方便。今次終於有人同我去聽聞很久的桔梗Cafe,其實只係朗豪坊行5分鐘都唔洗,位置上非常方便。雖然無book位,不過等了15分鐘到就walk in成功。餐廳的Menu唔算太多選擇,不過款式總算揀到,要菜有菜、要肉有肉、要飯有飯。本身想叫「墨西哥雞肉餅」,點知一早售罄。最後我倆叫了一個燉飯同一份薯條分享。「干貝松露茹菇菇燉飯」個汁加了少少乳酪,食落好清新。一碟都有五大粒煎香的帶子,食落香滑。 另外有有D燕麥的朋友,加埋藍莓,加埋個乳酪味真係好特別。薯條方面,sorry我太餓,食完先醒起無影到相,其實都係D松露松露薯條薯條,食到尾仲係幾脆,不錯!飲品分面,朋友仔叫了莓莓乳酪燕麥奶搖,酸酸甜甜的沙冰,上面加了滑滑的Cream,夏天飲真係好正!我自己去Cafe就通常飲咖啡,呢杯「純粹拿鐵鮮奶咖啡」,飲落就係一般的Latte (笑)MENU==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

MENU