2009-11-30
是日於QUARRY BAY出job, 知道康怡有間拉麵康店非常好味~在同事的遊說下就出發啦~我們一行4人去到山頭火~ 原來呢度係唔可以booking架, 一定要乖乖地坐係度等, 仲有等齊人先有得入!! (因為排我地前面個叔叔未齊人, 所以比左我地先~)未入之前, 都問左個店長有咩recommend架啦, 佢好快就揭左去常點拉麵果版~我柯打左鹽味~ 上菜速度都幾夠快 (arm 晒我地趕係返公司既人~)見到碗拉麵, 再飲啖湯 .... 感覺到自己好似去左日本既拉麵店!! 火頭山真係名不虛傳, 唔怪得佢由北海道開分店開到HK啦~! 了解desu~ 同事們有order 其他小吃~ 有粟米, 有溫泉蛋~賣單仲要冇加一! amazing~希望可以再黎呢區出job就好啦~p.s. 可選加大 (+10蚊), 或加細碗 (-10蚊) , 再加d 小配菜, 可以令到碗拉麵更加perfect! 讚~
在同事的遊說下就出發啦~
我柯打左鹽味~
上菜速度都幾夠快 (arm 晒我地趕係返公司既人~)
同事們有order 其他小吃~ 有粟米, 有溫泉蛋~
賣單仲要冇加一! amazing~
希望可以再黎呢區出job就好啦~