2014-03-03 564 浏览
一班志同道合的同學放學後又齊齊午膳喇!西式叉燒包~~剛出爐的包特別好吃,包面甜絲絲未吃已心甜,餡料是鹹中又帶甜,味道出奇的吻合!香竽八寶炒飯~~其實有冇八寶呢?都無細心都數,但是好好味道,炒飯最難是炒得香、爽而不油膩,這香竽八寶炒飯最大缺點是多油,師傅仍雖要努力喇!蜜汁燒骨飯~~蜜汁燒骨和飯是分開上枱,予人感覺高檔,一羣朋友分享又似比碟頭飯方便,蜜汁燒骨香、甜入味,對喜歡少肉人士是不錯選擇,白飯也很靚仔!菰粒雞包仔~~包仔正好澱粉質不足並可飽肚,菰粒令雞包仔不致淨係得肉咁單調。京滬小籠包~~小籠包皮造得不差,當然同名牌仲有分別,饀係一舊肉,幸好有醋和薑絲!陳皮牛肉球~~好軟滑的牛肉球,但陳皮就唔多覺!巧蒸蘿蔔糕~~好難吃的蒸蘿蔔糕,完全一團淋巴巴的粉團!金菰牛肉麵~~沒有吃,因為是朋友身體不適而獨家品嚐,看賣相會嫌個獻汁較杰撻撻的感覺!沒有上鏡米王布拉腸~~爽口滑漏,要好吃仲要夾埋個豉油架!今餐腸粉豉油都合格既!~~
一班志同道合的同學放學後又齊齊午膳喇!
陳皮牛肉球~~好軟滑的牛肉球,但陳皮就唔多覺!
巧蒸蘿蔔糕~~好難吃的蒸蘿蔔糕,完全一團淋巴巴的粉團!
~~
题外话/补充资料: 加一服務費