2021-10-05 124 浏览
高分推薦餐廳✨唔知大家有冇去過一啲餐廳 雖然唔係好似酒店咁既高級環境 但卻會有一種好舒服 好似家一樣嘅餐廳?我覺得「鹵家」就係呢種感覺☺️ 「鹵家」由星級退休大廚主理👨🏻‍🍳家庭式經營 樓面由太太主理👩🏻‍🍳成個環境好舒服 好relax 好寧靜🌿 我同男朋友每次去食 都覺得好放鬆 好開心〰️有種平平淡淡既幸福感💞食得多泰國 日本 西餐食物 食返中菜真係家的感覺🏡❣️〰️▫️酒仙醉雞卷 $45 (必點)❗️今日突然想食醉雞卷 一枱碟已經聞到濃濃嘅花雕酒味😛醉雞卷上面有杞子做點綴 杞子都非常重酒味 而且唔會有苦澀感 清香的❣️另外 雞肉選用雞髀部位 去骨 凍食既關係 好爽口 重點~分量多 yummy yummy😋❗️▫️王牌鴛鴦拼(特製鹽水雞拼梅子脆燒鴨) 配白飯 $86每碟餸上枱都唔馬虎 非常靚✨鹽水雞 雞肉嫩滑 仲有記得要點蔥油醬呀🤣梅子脆燒鴨 鴨皮真係非常脆身 鴨肉非常有脂肪香〰️(好邪惡😈)有酸梅醬點配的💕▫️燻蹄拼海蜇飯$69燻蹄同海蜇都爽滑彈牙 燻蹄分量係巨多 超抵食😛即使唔點醬汁 燻蹄既鹹香都非常之夠味〰️好喜歡💕好好送飯 連我呢個小鳥胃都食曬一大碗飯🍚!無誇張😤另外每個飯都有附送無味精住家老火靚湯

食得多泰國 日本 西餐食物 食返中菜真係家的感覺🏡❣️〰️

▫️酒仙醉雞卷 $45 (必點)❗️

▫️王牌鴛鴦拼(特製鹽水雞拼梅子脆燒鴨) 配白飯 $86

▫️燻蹄拼海蜇飯$69

另外每個飯都有附送無味精住家老火靚湯🥣我同男朋友都超級中意 真係好有家既感覺😳老火湯好清甜 真係0味精 飲完會想飲多碗🤣!