2014-07-09 1355 浏览
因我地好多人, 所以要等一陣先有位. 又一次家庭聚餐, 大吃大喝. 8個人一共食左$640, 飲左十几支獅威.老豆專注飲啤酒, 全程食雞軟骨, 雞翼尖, 手拍青瓜, 夫妻肺片. 尼D好送酒. 我都有食青瓜, 酸酸辣辣, 好開胃. 不過青瓜只係小辣, 老豆都頂唔順. 夫妻肺片就個個都鐘意食, 入面有豬耳, 牛展及青瓜, 小辣唔算太辣, 個個都食到.而我同家姐最喜歡食辣, 叫左水煮牛肉大辣, 鐘意個白菜底, 好入味. 就其他人唔係好食辣, 叫左水煮田雞及水煮魚小辣. 大豆芽底及蒿笋底, 多D口味. 蒿笋是要另加錢的. 但係好滑好清新. 田雞好新鮮, 好搶手, 一陣就夾晒, 佢地話下次可以叫埋椒田雞, 應該都几好食. 另外, 仲有肉片炒飯, 四季豆炒腩肉, 口水雞, 同埋一碗紅薯粉. 今次口水雞叫左小辣, 個個都話好味, 尼個都係必食之選, D汁夠味, $60有足半隻雞, 算係抵食. 紅薯粉唔辣, 自由加汁加味, 不過我就唔鐘意佢太淋. 不過總之, 尼餐算係抵食啦.
因我地好多人, 所以要等一陣先有位.

2014-07-04