2024-05-09 152 浏览
同屋企人做节,拣咗尖沙咀呢间中式酒楼,见佢哋做紧个套餐都几抵食!秘制潮州翅大时大节梗系要食翅,呢碗充满特色嘅潮州翅,主要制作原材料为鱼翅,猪腩肉,火腿脚,鸡等等,胶质重,口感滑而不腻!芝士龙虾捞乌冬,配蒜蓉包卖相超级吸引!鲜黄色嘅芝士铺满咗已经分件嘅龙虾,龙虾肉鲜味十足,乌冬挂汁一流!蒜蓉包更加系画龙点睛之处,非常香脆可口,蒜蓉好惹味!美极煎元贝元贝肉厚,两面加入美极煎香,外面微焦而内里依旧保持鲜嫩!白胡椒炒蛏子蛏子起晒肉,加入白胡椒,一食落去香气扑鼻,蛏子肉爽口弹牙!黑椒脆薯牛柳粒黑椒牛柳粒一口size,薯仔经过油炸之后再翻炒,配上香浓嘅黑椒汁,令人忍唔住一啖接一啖!炸子鸡做法系把已腌味的生鸡挂起,不断浇上滚油,直到其外皮色泽金黄,香脆可口,而内里肉质依然维持鲜嫩!胡椒肉片菜心煲有种胡椒猪肚汤嘅感觉,饮落去非常之暖胃,而且菜心都好腍滑!瑶柱蛋白炒饭简简单单嘅瑶柱蛋白炒饭都炒得好有镬气,白饭粒粒分

秘制潮州翅

芝士龙虾捞乌冬,配蒜蓉包
蒜蓉包更加系画龙点睛之处,非常香脆可口,蒜蓉好惹味!

美极煎元贝
元贝肉厚,两面加入美极煎香,外面微焦而内里依旧保持鲜嫩!

白胡椒炒蛏子
蛏子起晒肉,加入白胡椒,一食落去香气扑鼻,蛏子肉爽口弹牙!

黑椒脆薯牛柳粒

炸子鸡

胡椒肉片菜心煲
有种胡椒猪肚汤嘅感觉,饮落去非常之暖胃,而且菜心都好腍滑!

瑶柱蛋白炒饭
简简单单嘅瑶柱蛋白炒饭都炒得好有镬气,白饭粒粒分