2016-02-22
搬入元朗半年,屋企人話入嚟家訪+lunch,又唔想煮,又想坐得舒舒服服,就訂位試下家上海啦!推介:脆煎小籠包蘿蔔炆肉大排菜飯一行四人,點咗:淮鹽糖心燻蛋煙燻味濃!雖然知係糖心,不過如果可以流心d就更好!呵呵! 花雕醉乳鴿食乳鴿有乳鴿味,哈哈!肉質嫰滑,淡淡酒香,我老公覺得唔夠醉,不過我就覺得剛剛好! 蜜汁脆鱔餸如其名,甜甜脆脆!送酒一流! 蘿蔔炆肉😋😋😋😋😋「MUST TRY!」 自己炆餸就知,蘿蔔腍唔難,五花腩要入口融化但一夾唔散其實好難!欣賞佢唔係死甜,仲分別食到蘿蔔味同五花腩嘅肉味! 脆煎小籠包😋😋😋😋😋「必食!」 上枱時,鐵板仲吱吱聲!!! 小籠包皮薄超係超多汁!個脆脆底更係一絕! 大排菜飯😋😋😋😋😋「驚喜!」 菜飯一粒粒,剩係睇都知好食!反而個豬排賣相一般,我仲擔心個炸漿會唔會太厚!不過,一吃竟然皮薄肉厚仲juicy! 個個都讚不絕口! 夠薑湯丸其實大家已經好飽,不過新正頭,要應節食番個夠薑湯丸! 超滿足!翡翠價錢,某d菜色更可婫美夜上海!有下次!!!👍🏼
推介:
脆煎小籠包
蘿蔔炆肉
大排菜飯
一行四人,點咗:
淮鹽糖心燻蛋
煙燻味濃!雖然知係糖心,不過如果可以流心d就更好!呵呵!
花雕醉乳鴿
蜜汁脆鱔
餸如其名,甜甜脆脆!送酒一流!
蘿蔔炆肉😋😋😋😋😋
脆煎小籠包😋😋😋😋😋
大排菜飯😋😋😋😋😋
夠薑湯丸
其實大家已經好飽,不過新正頭,要應節食番個夠薑湯丸!
超滿足!翡翠價錢,某d菜色更可婫美夜上海!有下次!!!👍🏼